اس ام اس مارکتینگ چیست؟ ۱۰ نکته طلایی بازاریابی پیامکی!

اس ام اس مارکتینگ چیست؟ 10 نکته طلایی بازاریابی پیامکی!

احتمالا شما هم به محض شنیدن اس ام اس مارکتینگ (SMS Marketing) به یاد پیام‌های تبلیغاتی آزاردهنده می‌افتید که در پوشه اسپم گوشی انباشته شده‌اند و جز ایجاد مزاحمت و اعصاب‌خردی نتیجه‌ای ندارند.

اگر شما هم چنین ایده‌‌ای دارید، ممکن است بپرسید: پس چرا هنوز بازار اس ام اس مارکتینگ تا این حد داغ و پرطرفدار است؟ پاسخ ساده است. تاثیرگذاری و موفقیت این روش بازاریابی به یک عامل کلیدی بستگی دارد:

نحوه‌ی اجرای آن.

در واقع، اگر شما بازاریابی SMS را به درستی انجام دهید و به فوت و فن آن مسلط باشید، نه تنها موجب آزردگی مخاطبتان نخواهید شد، بلکه می‌توانید با بهره‌گیری از این روش مؤثر، تعداد زیادی مخاطب جدید جذب کنید و به طور مستقیم با آن‌ها در ارتباط باشید.

اس ام اس مارکتینگ

در این مطلب قصد داریم با همراهی هم به بررسی ده نکته طلایی بازاریابی پیامکی بپردازیم که با رعایت آن‌ها می‌توانید به خوبی از اس ام اس مارکتینگ بهره ببرید و از آن به عنوان ابزاری برای افزایش فروش و وفاداری مشتریان خود استفاده کنید.

اگر می‌خواهید با اس ام اس مارکتینگ فروش خود را متحول کنید و ردپایی ماندگار از خود به جا بگذارید، این مطلب دقیقا برای شماست!

برگردیم به سوال اصلی.

اس ام اس مارکتینگ دقیقا یعنی چه؟

اس ام اس مارکتینگ به زبان ساده یعنی استفاده از پیامک‌های کوتاه و متنی برای ارتباط مستقیم با مخاطب.

به عبارت دیگر، با استفاده از اطلاعاتی که به مرور از مخاطب به دست می‌آورید، پیام‌های جذاب و کوتاه را به گوشی همراه او ارسال می‌کنید که همین امر باعث دیده شدن سریع‌تر پیام شما از جانب مخاطب می‌شود.

این پیام‌ها معمولاً با هدف ترغیب مخاطب به انجام یک عمل خاص، مثل کلیک روی لینک، خرید محصول یا استفاده از خدمات شما، طراحی شده‌اند.

هدف اصلی این پیام‌ها می‌تواند شامل آگاه کردن مخاطب از رویدادهای مهم، اطلاع‌رسانی درباره تخفیف‌ها، یا حتی قدردانی از او برای همراهی با برند شما باشد. اس ام اس مارکتینگ به شما این امکان را می‌دهد که به طور مؤثر با مخاطبان خود در ارتباط باشید و به خوبی برند خود را در ذهن مخاطب ماندگار کنید.

چرا اس ام اس مارکیتینگ ؟

پاسخ ساده است.

چون فرصت‌ها محدودند!

در دنیای امروز، باید به گونه‌ای توجه مخاطبان خود را جلب کنید که در همان چند دقیقه اول قانع شده و با شما همراه شوند. با استفاده از اس ام اس مارکتینگ، شما می‌توانید مطمئن شوید که پیام‌های شما به سرعت به دست مخاطبان می‌رسند و آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن‌ها را باز کرده و مطالعه می‌کنند.

در واقع حدود ۹۰ درصد از پیامک‌ها در ۳ دقیقه اول پس از دریافت، باز و خوانده می‌شوند.

در ادامه دقیق‌تر به پاسخ سوال بالا می‌پردازیم:

۱.مقرون به صرفه!

در این دوره زمانه چه‌ کسی به فکر جیبش نیست؟ بازاریابی اس ام اسی با اینکه تاثیرگذاری بالایی داشته، در عین حال قیمت مناسبی نیز دارد. در اس ام اس مارکتینگ شما معمولا به ازای کاراکترهای متن پیامک هزینه می‌کنید. این بدین معناست که هر چه تعداد کاراکترهایی که استفاده کردید کمتر باشد، هزینه هم به همان نسبت پایین‌تر خواهد بود.

۲.مستقیم و چکشی!

بازاریابی پیامکی این امکان را به شما می‌دهد که به صورت مستقیم با مخاطبان خود در ارتباط باشید.

حالا چرا «چکشی»؟

زیرا با استفاده از این روش می‌توانید هر پیام را متناسب با مخاطب هدف خود کاملا «چکش‌کاری» کرده و شخصی‌سازی کنید. این قابلیت باعث افزایش حس صمیمیت و نزدیکی بین شما و مخاطب می‌شود، به طوری که مخاطب احساس می‌کند پیام به طور خاص برای او نوشته شده است.

۳.نشانه گیری هدفمند!

با اس ام اس مارکتینگ می‌توانید به صورت اختصاصی پیام‌های خود را به گروه خاصی از مخاطبان بفرستید. این ویژگی به شما کمک می‌کند که تبلیغات خود را به شکلی هدفمند و دقیق اجرا کنید، به طوری که دیگر خبری از اس ام اس‌های تبلیغاتی لوازم آرایشی که برای عباس آقا ارسال بشود، نیست!

در واقع این قابلیت به شما کمک می‌کند تا کمپین‌های خود را به طور دقیق‌تری هدف‌گذاری کرده و نتایج بهتر و دقیق‌تری کسب کنید.

۴.قابل ردیابی!

از مزایای دیگر این روش قابلیت ردیابی آن است. در این روش می‌توانید نتایج کمپین‌های خود را به راحتی پیگیری و اندازه‌گیری کنید. همچنین با استفاده از ابزارهای تحلیل می‌توانید عملکرد پیام‌های خود را بررسی کرده و بر اساس داده‌های به دست آمده استراتژی‌های جدید و مؤثرتری تدوین کنید.

۵.پیچیدگی رو ببوس، بگذار کنار!

هر وقت صحبت از مارکتینگ می‌شود، شاید ذهن خیلی‌ها به سمت الگوریتم‌های پیچیده و فرمول‌های سخت برود، اما اس ام اس مارکتینگ چیزی کاملاً متفاوت است.

این روش به سادگی و تنها با چند کلیک، این امکان را به شما می‌دهد که پیام خود را به دست هزاران مخاطب برسانید. مهم‌ترین بخش اس ام اس مارکتینگ، نحوه نوشتن پیام به گونه‌ای است که مخاطب را به همراهی با شما ترغیب کند.

در ادامه، به ۱۰ نکته کلیدی برای موفقیت در این روش می‌پردازیم.

ده نکته طلایی اس ام اس مارکتینگ

تا اینجا به خوبی با مفهوم و مزایای اس ام اس مارکتینگ آشنا شدیم. حالا وقتش است یاد بگیریم، چطور می‌شود یک بازاریابی اس ام اس موفق و کارآمد داشت:

۱.اجازه بگیر!

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که اغلب نادیده گرفته می‌شود، گرفتن اجازه از کاربر است. چون در غیر این صورت، پیام‌های شما همانند پیام‌های اسپم عمل می‌کنند و نه تنها به رشد برندتان کمکی نمی‌کنند، بلکه می‌توانند به نام تجاری شما آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد کنند.

حالا، چطور باید این کار را انجام داد؟

کافی است از مخاطبتان بخواهید با ارسال یک کلمه کلیدی کوتاه، رضایت خودش را از ادامه این فرایند اعلام کند. در ضمن یادتان باشد که در پیام‌هایتان همیشه یک دکمه لغو (۱۱) در نظر بگیرید، تا مخاطب هر زمان که خواست بتواند از دریافت پیام‌ها انصراف دهد.

۲.هر کاری، زمانی داره!

کل هدف ما از اس ام اس مارکتینگ، ایجاد حس صمیمیت و درک نیازهای مخاطب است. پس قطعا اگر ساعت یک نیمه شب به مخاطب پیام دهید که «وقتش رسیده با ساختن یک سایت زندگی‌ات را متحول کنی» چیزی جز بد و بیراه نخواهید شنید.

وقت‌شناس بودن در بازاریابی اس ام اس نقش اساسی‌ای دارد. شما با این کار نشان می‌دهید که برای وقت مخاطبتان ارزش قائلید و قرار نیست وقت و بی‌وقت مزاحمش شوید.

۳.مختصر و مفید بنویس!

هنر نزد کسی است که بتواند مخاطب را در همان ثانیه اول جذب کند. پس وقت برای متن‌های طولانی و پیچیده نیست.

بهتر است طول پیامک را به ۱۶۰ کاراکتر محدود کنید. اینطوری هم لُب کلام را سریع‌تر به مخاطب می‌رسانید و هم در وقت و انرژی خودتان صرفه‌جویی می‌کنید.

سعی کنید در جمله اول پیام از کلمات ترغیب‌کننده استفاده کنید. مثلا: کد تخفیف ۷۰ درصدی فقط تا پایان امشب!

۴.دقیق هدف‌گذاری کن!

قبل از شروع هر کاری باید یک جامعه هدف برای خودتان مشخص کنید. باید بدانید پیام‌ها را دقیقا قرار است برای چه افرادی و با چه علایقی ارسال کنید.

بهتر است این سوالات را قبل از تعیین جامعه هدف از خودتان بپرسید:

  • خانم هستند یا آقا؟
  • در چه رده سنی‌ای قرار دارند؟
  • در چه شغلی مشغول به فعالیت هستند؟
  • در کدام شهر یا در کدام منطقه ساکن هستند؟

این سوالات باعث می‌شود شما به یک شناخت نسبی از افراد دست پیدا کنید و با توجه به نیازتان جامعه هدف را مشخص کنید.

۵.حواست به نیاز مخاطب باشه!

اگر نیاز مخاطب را نادیده بگیرید، مخاطب هم پیامتان را نادیده می‌گیرد. پس پیامتان را طوری بنویسید که فایده‌ای برای مخاطب داشته باشد. اینگونه هم مخاطب از نیاز‌سنجی شما رضایت خواهد داشت، و هم شما از تعامل متقابل مخاطب خرسند خواهید بود.

۶.شخصی سازی کن!

حتما برایتان پیش آمده که بلافاصله پیامکی که با نام شما شروع شده است را باز کرده و بخوانید، مانند «نرگس عزیز!» این‌گونه پیامک‌ها به مشتری این احساس را می‌دهند که شما او را می‌شناسید و برایش ارزش قائلید.

به عنوان مثال، با دانستن تاریخ تولد مشتری و ارائه تخفیف، هدیه یا حتی یک تبریک ساده، می‌توانید او را یک قدم به خود نزدیک‌تر کنید.

۷.قدم بعدی مخاطبت رو مشخص کن!

با اضافه کردن یک  (Call To Action) CTA  در متن پیام، یک بستر مناسب برای سفر مشتری درست کنید. برای مثال، به جای استفاده از عبارت ساده‌ای مثل “کلیک کنید” می‌توانید از عباراتی مانند “همین حالا تخفیف خود را دریافت کنید” استفاده کنید.

هدف از CTA قوی این است که مخاطب را به سرعت به مرحله بعدی تعامل، مانند خرید، ثبت‌نام، یا بازدید از صفحه‌ای خاص هدایت کنید.

۸.حس ضرورت ایجاد کن!

شاید متوجه شده‌اید که وقتی ما در محدودیت زمانی خاصی قرار می‌گیریم، تمایل داریم کارهایمان را سریع‌تر انجام دهیم. در بازاریابی پیامکی نیز ایجاد حس فوریت می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

اگر به مخاطب این احساس را بدهید که تنها تا زمان محدودی فرصت دارد اقدامی را انجام دهد یا چیزی را به دست آورد، احتمالاً با سرعت بیشتری واکنش نشان خواهد داد.

برای مثال، می‌توانید در پیامک‌های خود تخفیف‌ها یا پیشنهادات ویژه‌ای ارائه دهید، اما با تعیین مهلت برای این پیشنهادات، حس ضرورت را به مخاطب منتقل کنید. این کار باعث می‌شود مخاطب به سرعت پیشنهاد شما را پذیرفته و اقدامی در راستای خواسته شما انجام دهد.

۹.اسمت چیه؟!

حتما نام برند تجاری خودتان را به وضوح در پیامک‌ها ذکر کنید. اگر مخاطب نداند که این پیام از سوی کدام برند ارسال شده است، احتمالاً تمایلی به ادامه تعامل نخواهد داشت و ممکن است به سرعت تصمیم به لغو اشتراک خود بگیرد. بهتر است با معرفی شفاف برند‌تان، اعتماد مخاطب را جلب کرده و ارتباط کارآمدی بر‌قرار کنید.

۱۰.تحلیل کن، درس بگیر، اصلاح کن!

هیچ اقدامی بدون دریافت بازخورد و بهبود مستمر، موفق نمی‌شود. برای موفقیت در اس ام اس مارکتینگ، لازم است به‌طور مداوم عملکرد کمپین‌های خود را بررسی و تحلیل کنید و بر اساس داده‌ها، تغییرات لازم را اعمال کنید.

فرآیند تحلیل و بهبود مداوم باعث می‌شود که هر بار به ایده‌آل‌های خود نزدیک‌تر شوید و شاهد پیشرفت‌ها و نتایج فوق‌العاده باشید.

در پایان، اس ام اس مارکتینگ به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند بازاریابی، به شما این امکان را می‌دهد که به صورت مستقیم، سریع و هدفمند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید.

گول ظاهر ساده آن را نخورید!

بازاریابی اس ام اس می‌تواند تاثیرات بزرگی روی تعاملات شما داشته باشد و در نهایت موجب رشد کسب و کارتان شود.

دیگر وقت آن رسیده که اس ام اس مارکتینگ را جدی بگیرید!

وبیت به‌شما این امکان را می‌دهد که فروشگاه خود را به پنل اس‌ام‌اس مارکتینگ خود (مثل پنل یکتانت) متصل کنید! اگر هم نیاز به‌خصوصی دارید که فکر می‌کنید با یک پنل اس‌ام‌اس عادی حل نمی‌شود، می‌توانید پنل اس‌ام‌اس مارکتینگ اختصاصی خود را از تیم وبیت درخواست کنید تا متناسب با کسب‌وکار و نیازهای شما طراحی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =